TÄNUÜRITUSEL TUNNUSTATI SUVISE NOORTE LAULU- JA TANTSUPEO KORRALDAMISEGA SEOTUD TARTLASI

Pressiteade 08.10.2017

29. septembril tänas Tartu linnapea Urmas Klaas ERM-is ligi 200 tartlast, kes suvise noorte laulu- ja tantsupeo õnnestumisse panustasid.

Ürituse raames anti ka üle Tartu medal Liidia Konsale, pikaaegsele kultuurikorraldajale ning Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA Tartu linna kuraatorile.

Noorte laulu- ja tantsupeo repertuaari õpetamise ja peo korraldamisega seotud 200 tartlase hulgas oli koorijuhte, orkestridirigente ja rahvamuusikuid, tantsupedagooge ja -juhendajaid, meditsiini- ja turvatöötajaid, koostööpartnereid erinevatest Tartu koolidest ja asutustest.

Tänuüritusel jäi kõlama mõte, et laulupidu ei ole üksnes kontsert ning tantsupidu ei ole ainult etendus – oluliseks peo osaks on juba eelproovid, majutuskohtade kokatädid ja plaastri andnud arstid, naljalugusid jutustanud turvatöötaja ja rongkäigu korraldajad. Loomulikult on laulu- ja tantsupidu juhendajatega veedetud proovid ehk kõik need tunnid tööd, mis peo taga peidus. Tänuüritust jäävad meenutama ühisfotod.

XII noorte laulu- ja tantsupeo Tartu linna kuraatori Liidia Konsa sõnul pääsesid peost osa võtma kõik selleks soovi avaldanud Tartu kollektiivid ehk kokku pea 3800 lauljat-tantsijat-pillimeest, mis tähendab, et kõik tartlased olid peoks väga korralikult valmistunud. Eraldi toodi välja Tartu lastekooride ning 7.–9. klasside rahvatantsurühmade kõrget taset.

Tänuüritusel andis linnapea Urmas Klaas Liidia Konsale üle Tartu medali. Medal jõudis pikaaegse Tartu kultuurikorraldaja ning laulu- ja tantsupidude kuraatori kätte kolm kuud hiljem. Tartu linna päeval ehk 29. juunil, mil medaleid tavapäraselt antakse, viibis Liidia Konsa juba Tallinnas, et tööd saaks alustada noorte laulu- ja tantsupeo Tartu linna staap.

Sõna said Eesti Laulu- ja Tantspeo Sihtasutuse juhataja Aet Maatee, suvise noortepeo peadirigent Heli Jürgenson, peo ideekavandi autor dirigent Rasmus Puur ning linnapea Urmas Klaas.

Tartu linnapea laulupeo tänuürituse näol on tegemist traditsiooniga, mida korraldatakse kahe või kolme aasta tagant ning mis võtab kokku ühe peo tsükli. Vaid mõned kuud hiljem algab asjaosalistele uus, sedapuhku Tartu 2019. aasta laulupidu ning XXVII laulu- ja XX tantsupidu ette valmistav protsess.

Vt ürituse galeriid.

Lisainfo: