Jõululinn Tartu 2022/2023

27. november 2022–8. jaanuar 2023
Raekoja plats

Jõululinn Tartu 2022/2023

Tartust saab jõululinn igal aastal ja ilmast hoolimata!

Valgusküla Raekoja platsil on ideerikaste abiliste toel suveleitsakus jälle sisukamaks kasvanud ning ootab tartlasi ja linna külalisi pühadeaega veetma 27. novembrist 8. jaanuarini.

Advendiaja alguseks rajatakse raeplatsile armsaks saanud klaaspaviljonidest külake, mis võimaldab talvise koolivaheaja lõpuni mõnusalt ning ülekorraldamata moel aega viita, värskes õhus viibida ja ringi luusida. Valguskülasse naasevad kohvi- ja piparkoogimüüjad, saanisõidud ja ponid, Jõululinn Tartu klassikaks muutunud põhumaja, (multi)filmipaviljon, tulepajad ja puidust loomakarussellid.

Selle aasta klaaspaviljonide sisud valmivad koostööd Ahhaa keskuse, EMÜ Limnoloogiakeskuse, Päästeameti, arhitektuurikooli, Kõrgema Kunstikooliga Pallas, TÜ Tartu observatooriumi, SA Tartu 2024, SA Kiusamisvaba Kool ning kanadega. Jah! – Saabuvate pühade ajal on Tartu Raekoja platsil rohkesti siblimist, seda kõige otsesemas mõttes. Valguskülla naasevad Tartu Linnajänes Toivo isiklikul kutsel taas kanad. Koju tagasi kolib kanapere ilmselt jaanuaris. Küll aga on teada, et mõnel ööl käivad kanad siiski ka kodus.

Ja muidugi saab ka sellel talvel veebruarikuu lõpuni Raekoja platsil uisutada. Alates 27. novembrist ehk päev pärast esimest advendipühapäeva on Suudlevate Tudengite purskkaevu ümber avatud ligi 1000  ruutmeetri suurune uisuväljak ja maailma ühte kõige romantilisemat ja lõbusamat meelelahutust – uisutamist – saab Tartus harrastada valguskettidest tähistaeva all otse linna kõige tähtsamal väljakul. Tuleb tulla!

Kättejõudnud talvel süütame raeplatsil ühiselt neli advendiküünalt. Advendipühapäevadel ootame teid südalinna juba hommikul kella 10-st. Valgusküla ja kohvikud on avatud ning maailma kõige ilusam uisuväljak ootab uisutama. Advendiküünla süütamise tseremooniad algavad alati kell 17. Selle aasta advendiküünla süütamise tseremooniad on lavastanud näitleja ja lavastaja Kaili Viidas.

Tulge jalutama, kallite inimestega kokku saama ja uisutama! Nautige Jõululinn Tartu mitmekesist sündmuste programmi ja hoidke üksteist. Valgusküla ootab teid külla 8. jaanuarini ning uisuväljak on avatud 26. veebruarini.

 

 

Jõululinn Tartu Facebookis.
Jõululinn Tartu Instagramis.
Jõululinn Tartu Youtube`s.