XVII TAARALINNA TAADERANT

1. juuni 2016
Kell 10 Kesklinna pargis

XVII TAARALINNA TAADERANT

Lastekaitsepäeval toimuva Pärimusmaailma hõivab tänavu XVII laste ja koolinoorte pärimuspidu Taaralinna taaderant.

Taaralinna taaderandid toimuvad Tartus alates 1992. aastast ja on Eesti vanimaks järjepidevalt toimivikas laste ja noorte folklooripeoks.
Tänavusel merekultuuri aastal lustivad noored tartlased viisil, mis on kombeks olnud rannarahvale või Emajõe ääres elavatele linna ja maainimestele.

Kell 10 heisatakse Taaralinna taaderandi lipp. Veteema ja Vetehaldja eestvedamisel saavad nii lasteaedade lapsed kui kodused lapsed koos pererahva ja sõpradega üheskoos mängida, laulda ja tantsida.

Pisikestelt pidulistelt võtavad järje üle koolinoored. Ja lustitakse ikka koos vanade ja uute sõpradega, kõigi peoplatsil olijatega!

Noorte jutud ja mängud ja muud lood on samuti vetekesksed:  Majakas ja Sadamamäng, Kalamees ja Laevamäng, Väledad madrused ja Lõbusad konnad, Silgud ritta üks, kaks, kolm! Miks merevesi on soolane?, Veemees ja Maamees, Isa Neptunus ja vaalad jne.
Peol tuleb esitusele ka näitemäng „Uhti, uhti, uhkesti!”.

Pärimuspäeval lustivad lasteaedade Krõll, Mõmmik, Rukkilill, Sass ja Tähtvere ning folkloorirühma Taaderandi tähesõel lapsed, folkloorirühma Jauramid ja muusikakooli Helivõlu noored.