Emajõe suvekontserdid – Villu Veski ja Oleg Pissarenko / Jääb esineja haigestumise tõttu ära!

10. august 2022
Supilinna kiigeplats

Emajõe suvekontserdid – Villu Veski ja Oleg Pissarenko / Jääb esineja haigestumise tõttu ära!

10. augusti kontsert Villu Veski ja Oleg Pissarenko jääb esineja haigestumise tõttu ära! Vabandame ja kohtume juba 17. augustil Emajõe büroohoone juures.

Villu Veski on saksofonist, helilooja, produtsent ja ansamblijuht. Ta on artistina rännanud läbi mitmete maade ja muusikastiilde, jäädes truuks oma instrumendile ja kujunedes endanäoliseks saksofonivõluriks selle sõna parimas tähenduses. Eesti ühe tuntuma džässmuusikuna on Veski esinenud maailma nimekaimates kontserdisaalides, nende seas Berliner Philharmonie, London Queen Elizabeth Hall, Tokyo Opera City, Toronto Ford Center, Bruckner House Austria. Tema loomingust leiab klassikalisi altsaksofoniteoseid, džässi poolelt eelistab muusik aga old swing style ning etno-jazz ja funky-groove.

Oleg Pissarenko on Eesti kitarrist, helilooja, ansamblijuht ja produtsent, kes on tuntud oma tabavate ütlemiste ja karisma poolest. Pissarenko loob ja esitab omanäolist minimalistlikku instrumentaalmuusikat juba enam kui 20 aastat, käies oma helikeele arengus teekonna dzässist ja postrokist kaunikõlalise klaverimuusikani. Tema helimaailma on kirjeldatud kui “muusikat oma lihtsuses ja loomulikkuses”, „aegamisi õidepuhkevat rõõmu”, „light-nirvanat”, „läbipaistvat jazzi” ja „midagi enamat kui muusika”.

Kell 19.00 Ööülikooli loeng. Multikunstnik Kiwa – „Tartu otsinguline kultuur 1988 – 1995“.

Kõige paremad linnad maailmas on linnad, kus voolab jõgi! Kohtumiseni Emajõe ääres!

Kontserdid ja loengud on tasuta!