XIX laste ja noorte folklooripäev Taaralinna taaderant

1. juuni 2022
Kell 11 Tartu kesklinna pargis

XIX laste ja noorte folklooripäev Taaralinna taaderant

Esimese juuni keskpäeval on Tartu kesklinna park pärimussõprade päralt, toimub järjekordne laste ja noorte folklooripäev Taaralinna taaderant. Tänavune taaderant on juubelihõngune, sest 31. mail täitub 30. aastat esimese taaderandi toimumisest.

Peoplatsile minnakse üheskoos, osalejate rongkäik hakkab raekoja platsilt liikuma pool üksteist.

Pidu algab kell 11 Taaralinna taaderandi lipu heiskamisega.

Ühise laulu-mängu-tantsukavaga alustavad jutukrõllid, rõõmukrõllid, särakrõllid ja  lihtsalt krõllid, lepatriinud, liblikad, mesimummid ja naerulinnud, kaisukarud ja sipsikud, unistajad ja vellekesed. Pidulisteks on Tartu lasteaedade Annike, Helika, Karlova, Krõll, Mõmmik, Ploomike, Ristikhein, Sirel, Tõruke, Tähtvere ja Haaslava lasteaia lapsed.

Väiksematelt pidulistelt võtavad järje üle koolinoored, teada ja tuntud jauramid, tähelinnud, kapten trummid, kavalad käed, unipihalased. Etteasted kannavad toredaid nimesid – „Toa teeks ma endal tamme alla“, „Lugu hundist ja tondist“, „Mis on meie õue alla?“, „Kullimäng“ ja „Laulu, tantsu, pillilugu!“.

On suur rõõm, et veel lustivad noortega koos esimestel taaderantidel osalenud rühmade juhendajad. On suur rõõm, et esimestel taaderantidel tantsinud neiud on viimastele Taaralinna taaderandile tulnud juba lastelastega.