V rahvarõivaste tuulutamine Tartus

14. mai 2022
Kell 12 Raekoja platsil

V rahvarõivaste tuulutamine Tartus

Tänavusel, 14. mail toimuval rahvarõivaste tuulutamisel teevad Tartule omaselt esimese etteaste Rahvarõivaste valmistajate kooli vilistlaste, õpilaste ja õpetajate poolt valmistatud etnograafiliste rõivaste kandjad.

Vaba mikrofon on avatud neile rahvarõivastes osalejatele, kes kannavad rahvarõivaid esinemise rõivastena ja isiklike rahvarõivaste kandjatele. Soovijad saavad oma rõivaid ise tutvustada või lasta seda teha Eesti Rahva Muuseumi teaduril Reet Piiril.

Tartu linnaraamatukogu töötajal Halliki Jürmal kaasa võetud linnaraamatukogus olevad rahvarõivaid tutvustavad vanemad ja uuemad raamatud.

Muusikaline meelelahutus on Väägvere külakapellilt, tantse keerutavad Torbikute rahvatantsijad ja rahvakunstiansambli tudengid. Tantsude päritolu tutvustab Eesti Rahvakultuuri Keskuse rahvakultuurispetsialist Kati Grauberg-Longhurst.

Käsitöömeister Merle Ilm näitab, kuidas niiti ja nõela kasutamata saab riidetükist voltida sellise nuku, millega vanadel aegadel on lapsed mänginud.

Tänavu võib piknikukorvi koju jätta, sest rahvarõivaid tuulutatakse raekoja platsil. Platsil on arvukaid suvekohvikud ja Kevadlaadal joogi ja söögipoolist pakkujaid.

Tulge keskpäevaks raekoja platsile, tulge üksi, sõbra või perega, tulge ja tuulutage oma rahvarõivaid enne selle suve rahvapidusid!

 

Täpsem info:

Tiina Konsen,

53059698