Tartu Hansapäevad 2021

17. juuli 2021–18. juuli 2021
Raekoja platsil, Emajõe vasakul kaldal, Küüni, Lossi ja Ülikooli tänaval, Uueturu ja Kaubahoovi (kesklinna) parkides

Tartu Hansapäevad 2021

/HANSALAAT LÜKKUS AASTA VÕRRA EDASI./
Tartu Hansapäevade ajal saavad igas vanuses külastajad osa kirevast laadamelust ja kultuuriprogrammist Vabaduse puiesteel ning mujal südalinnas. Hansapäevad kutsuvad Tartu kesklinna laadaoste tegema, kohalikust toorainest valmistatud kõhutäit nautima, spontaanseid ja natuke vähem spontaanseid etteasteid vaatama, mitmel moel meelt lahutama ja nii suurte kui väikeste sõpradega lõbusalt aega veetma.

Kohe pärast esmakordset toimumist 2019. aasta suvel sai kokku lepitud, et retrosõidukite väljanäitus ja rongkäik Tartusse naasevad ning et ettevõtmine kasvab veelgi suuremaks. Erinevatest riikide vanasõidukite pühendunud ning jutukad omanikud võtavad seekord tutvumiseks kaasa ka vanaaegsed sõjaväesõidukid.

Lisaks muudetakse 17. ja 18. juulil osake Kaarsillast jõekohvikuks, kus kõik kohad on ainult kõige parema vaatega – otse Emajõele.
Jõelinna vääriliselt sõidutavad teid nendel kahel päeval Emajõel ka taas mitmed tuntud „tartlased“ – suuremad ja väiksemad jõe- ning viikingilaevad.

Tartu Hansapäevadele tasub muidugi alati tulla kogu perega! Lasteala tegevused koondatakse Emajõe äärde rohealale Shaté tantsukooli (Atlantise) maja kõrval. Lastelava tihe programm, näomaalingute tegijad, Ranna Rantšo miniloomaaed ning igasugused muud meelelahutajad aitavad ka pisematel laadakülalistel kaks suvepäeva meeleolukalt õhtusse saata.

Loomulikult tuksleb aga linnasüdames ka mitusadat kauplejat koondav hansalaat. Eesti ja naaberriikide kaupmehed ootavad teid kahel suvepäeval ammuotsitud tarvilikku, aga kindlasti ka maitsvat laadakaupa ostma Tartu Raekoja platsile, Emajõe vasakule kaldale, Küüni tänavale ning Uueturu ja Kaubahoovi (kesklinna) parkidesse.

Hansalaat on laupäeval, 17. juulil avatud ajavahemikus 10.00–20.00 ja pühapäeval, 18. juulil ajavahemikus 10.00–16.00.


Head kaupmehed!
Kõige värskema teile mõeldud info leiate alati Tartu Hansapäevade Facebooki kontolt ja festivali kodulehelt: www.hansapaevad.ee.

Tartu Hansapäevad Instagramis.