Emajõe suvekontserdid 2021

28. juuli 2021–4. august 2021
Tartu

Emajõe suvekontserdid 2021

Emajõe suvekontserdid tulevad taas!

Sellel suvel kohtume 28. juulist kuni 25. augustini (tegelikult 4. augustini) eriilmelistes kontserdipaikades Emajõe ääres. Elavat muusikat saab nautida ja kuulata Lodjakojas, TÜ Delta keskuse terrassil, Autovabaduse puiesteel, Tartu Emajõe rannas (lauluväljaku poolsel kaldal) ning Sadamateatri alal. Sündmused algavad kell 19 põnevate loengutega, kus saab kuulda Ööülikooli loenguid ning Kureeritud Elurikkuse naiskonna vestlusringe. Loengutele järgnevad kell 20 kontserdid, mis pakuvad muusikaelamust jazzist folgini.

Emajõe suvekontsertide sari soovib tuua enam elavat muusikat Tartu suvisesse linnaruumi, eelkõige uutesse ja eriilmelistesse kontserdipaikadesse Emajõe ääres.

 28. juulil kell 20 alustab Emajõe suvekontserdid 2021 programmi Sandra ja Jalmar Vabarna. Sündmus toimub Lodjakoja juures. Sandra ja Jalmar on muusikud, kes on ammutanud teadmisi õppides nii Eestis kui Rootsis. Hetkel tegutsevad nad koos ansamblis Trad.Attack!. Pärimusmuusikast on läbi imbunud mõlemad ning see on inspireerinud neid ka omi lugusid kirjutama. Kontserdil kuulebki lugusid, mis neid oma muusiku- ja eluteel kõnetanud on.

Sandra – torupill, viled, laul
Jalmar – kitarr, laul

Kontserdile eelneb kell 19 algav Ööülikooli loeng. Kõneleb sotsiaalteadlane Marju Lauristin.

– 4. augustil kell 20 kutsume teid suvisele Autovabaduse puiesteele, kus esineb vokaalansambel Greip. Greip on 6-liikmeline a cappella ansambel. Sel aastal tähistab ansambel Greip oma viieteistkümnendat tegutsemisaastat. Aastate jooksul on ansambel andnud kontserte nii Eestis kui ka kaugemal. 2012. aastal nomineeriti Greip Eesti Muusikaauhindade jagamisel kahes kategoorias: Aasta Etno/Folkansambel ja Aasta Parim Laul. Nomineeritud lauluga „Vihma loits” esineti ka EMA auhinnagalal. Kontserdi repertuaar koosneb väga eriilmelistest lugudest. Kavas on nii rahulikke ballaade kui ka hoogsat rokkmuusikat, pop- ja folktöötlusi ning omaloomingut.

Vokaalansambli koosseisu kuuluvad Karin Leetsar – sopran,  Mari Holm – alt, Fred Rõigas – tenor, Kristo Ukanis – bariton, Reimo Kiisk – bass, Rauno Muttik – beatbox/bariton.

Kontserdile eelneb kell 19 algav Kureeritud elurikkuse vestlusring. Osalevad bioloog ja loodusfotograaf Urmas Tartes ning semiootik ja poeet Timo Maran.

Selleks aastaks kontserdisari siinkohal kahjuks lõppes.

– 11. augustil kell 20 astub TÜ Delta keskuse terrassi juures Emajõel lavale Raivo Tafenau Kvartett. Positiivsest energiast pakatav saksofonist-akordionist-ansamblijuht-helilooja Raivo Tafenau on juba 30 aastat olnud üks hõivatumaid Eesti muusikuid. Ta on oma muusikukarjääri jooksul loonud lugematuid erinevaid jazzkoosseise nii eesti kui ka välismaa muusikutega.

Joel Remmel – klahvpillid
Heikko Remmel –  bass
Ramuel Tafenau – trummid

Ansambel on koos tegutsenud peaaegu 6 aastat. Hiljuti ilmus Raivo Tafenaul heliplaat The Same Differences koos Tallinna Kammerorkestri ja jazz bandiga, kus osalevad samad muusikud. Heikko Joel ja Ramuel on noored tuntud jazzmuusikud, kellel ette näidata nii soloalbumid kui ka kümned stuudiosessioonid. Kavas on valdavalt Raivo Tafenau originaallooming.

Kontserdile eelneb kell 19 algav Ööülikooli loeng teemal „Jõgi”. Kõneleb kirjanik Tõnu Õnnepalu.

– 18. augustil kell 20 kutsume teid mõnusale liivale Tartu Emajõe randa (lauluväljaku poolne kallas), kus esinenevad ansambel RÜÜT ja kell 21 Nedsaja Küla Bänd.

RÜÜTi muusika võlu peitub mitmekülgses ja otsinguterikkas lähenemises Eesti pärimusmuusikale. Ansambli muusika toetub oma juurtega meie maa põlisele pärimusmuusikale, kuid liigutab oma latva tänapäevase maailma mitmekesisuses. Nii luuakse töötlused nii regilauludest kui ka vanadest pillilugudest. Samas ei puudu repertuaarist ka omalooming, milles peegelduvad mõjutused erinevate rahvaste muusikast ja stiilidest.

Nedsaja Küla Bänd on korralik tantsuküte noorte Setomaa külameeste moodi. Nedsaja Küla Bänd on pisikesest metsakülast välja kasvanud muusikaline kooslus, mis ühendab kolme väga erineva taustaga meest. Aastast 2013 koos musitseerinud punt on ajanud oma kindlat rada ja aegamisi kokku seganud huvitava kõlaga helikompoti, millest leiab erinevaid maitseid nii noortele kui ka vanematele. Nende kontsert pakub kuulajale ühelt poolt rahulikke ja liigutavaid hetki aga ka pöörast energiat, milles on tunda õiget seto hõngu.

Kontserdile eelneb kell 19 algav Kureeritud elurikkuse loeng. Kõneleb ajaloolane David Vseviov.

– 25. augustil kell 20 lõpetab suvekontsertide 2021. aasta sarja Ivo Linna ja Supernova. Ansambliga liitub ka Antti Kammiste.  Sündmus toimub Sadamateatri alal.

Ivo on Supernovaga koostööd teinud aastast 2008. Ilmunud on ka kaks plaati „Iff – Originaal“ ja „Suur Loterii“.

Hetkel salvestavad nad sügisel ilmuvat uut albumit, kus on peal ühiselt lauldud laulud. Plaadil löövad kaasa ka paljud tuntud muusikud Eestist.

Kontserdile eelneb kell 19 algav Kureeritud elurikkuse loeng. Kõnelevad arhitektid Tiit Sild ja Urmo Mets.

Kõige paremad linnad maailmas on linnad, kus voolab jõgi! Kohtumiseni Emajõe ääres!

Kontserdid ja loengud on tasuta.

www.emajoesuvekontserdid.ee