Tartu linna päev 2021 – Ooperisümbioos 5

29. juuni 2021
Siin ja seal Tartu peal

Tartu linna päev 2021 – Ooperisümbioos 5

Viimasel ajal otsitakse ja leitakse Tartut tema päeval ooperi ja klassikalise muusika läbi. Krutskilises tujus ooper lahkub ka saabuval suvel korraks oma päriskodust, läheb linna peale promeneerima ja paneb omavahel kokku kõike, mis talle teele jääb (teatreid, žanre, ideid ja inimesi).

Tartu linna päev soovib ooperi- ja klassikalise muusika sõprade püramiidi kasvatada ning nii kuuleb ja saab 29. juunil Tartus ikka näha seda, kuidas erinevatest žanritest ja interpreetidest ooperisümbioosid¹ sünnivad. Lisaks jõudsime ära oodata (koroona, koroona, sa kõlad ärakulund loona!) esimese na-atuke ümmargusema sünnipäeva.
✨ Palju õnne, sünnipäevalaps ooperisümbioos, oled saanud juba 5 aastat vanaks! ✨

Kindlasti uuritakse 29. juunil ka muul moel linna aega ja ruumi ehk rännatakse Tartu minevikku ja tulevikku ning esinetakse
tavapärasest kummalisemates paikades. Kaasa löövad linna muuseumid, kohvikud, raamatukogud ja teised asutused, kindlasti ka Tartu inimesed.

Suuremad üritused (galakontsert ja Eesti autorite raamatulaat) lükkuvad sellel aastal edasi 10. augustile.

 

Tartu linna päev Facebookis.
Tartu linna päev Instagramis.
Tartu linna päev Youtube`s.


¹ Ooperisümbioos.
Tartu linna päev 2016 raames loodud muusikaline termin – ooperisolistide jt klassikalise muusika viljelejate ning mitteooperilauljast interpreetide ühine kontsert või etteaste, mille käigus laenatakse üksteisele repertuaari ehk lahkutakse mugavustsoonist ja ehmatatakse varasemat kuulamiskogemust. Kontserdi jooksul ei suhtuta surmtõsiselt ega ülearu pühalikult ei ilma, inimestesse ega endasse. Võimalik publik hõlmab nii žanripuritaane kui veendunud ooperisõpru, kindlasti ka ooperi suhtes seisukohatuid.