XV NOORTE PÄRIMUSPÄEVAD TAADERANDI TALISTED

9. november 2020
Tartu Raekoja platsil kell 11, kell 17 ja kell 18

XV NOORTE PÄRIMUSPÄEVAD TAADERANDI TALISTED

Taaderandi talisted on Tiigi seltsimajas toimunud juba 15 aastat ja eesmärgiks on ikka olnud lastele ja noortele sügis-talviste rahvakalendritähtpäevade tutvustamine.
Sellel aastal on Tartu laste ja noorte pärimuspäevad Taaderandi talisted taas ka ülemaalise ettevõtmise „Hakkame santima!“ osa.

Kui seni on Taaderandi talisted osalejate rohkusest tingituna toimunud neli päeva, siis tänavu on hea tervise huvides ära jäetud kõik tubased tegemised ja lükatud toimetused ühele päevale ning värskesse õhku.

„Hakkame santima!“ tegevused kulmineeruvad Tartus mardilaupäeval, 9. novembril.
Kell 11 kohtuvad Raekoja platsil purskkaevu juures paarikümneks minutiks kõige väiksemad mardisandid lasteaedadest Helika, Kannike, Karoliine, Kivike, Krõll, Mõmmik, Ristikhein, Rukkilill, Sass ja Tähtvere. Mudilaste laulude, mängude ja tantsudega soovivad nad ka raerahvale mardiõnne pakkuda.
Õhtupoolikul kogunevad pärimushuvilised noored Tartu kaubamaja juurde. Kell 17 etendavad pärimusringi Tähelinnud noored mardipäeva kombestikku tutvustava etendust „Mart tantsib, maa müdiseb“ ja ühinevad mardisantide rongkäiguga.
Rongkäik jõuab Raekoja platsile kell 18, kus jätkatakse Eesti Folkloornõukogu poolt kutsutud külalistega ja antakse start „Hakkame santima!“ mardijooksudele.

Mardilaupäeva lõpetab kell 20 Korp! Rotalias algav tantsuklubi.

 

Lisateave:
Tiina Konsen

5305 9698