TARTU LINNAKLAVER – ESIMENE SUVI

29. juuni 2020
Ettenägematud klaverikontserdid toimuvad 29. juunist sügise saabumiseni

TARTU LINNAKLAVER – ESIMENE SUVI

Kauni suveilmaga ilmub Tartu linnaklaver aeg-ajalt natukese etteteatamisega, vahel aga täiesti ootamatult linnaruumi ja jääb mängijaid ootama… Iga linnaklaveri ilmumine ehk kontsert saab olema kordumatu. Olgu mängijateks kõigi muusikakoolide ja akadeemiate lõputunnistustega pianistid või juhuslikud möödujad.

Tartul on linnapea, linnaarhitekt, linnajänes, linnakirjanik, linnanõunik ja linnasekretär. Saabuval suvel lisandub linnaklaver.

Tartu linnaklaver on suvine ja pigem täiesti ootamatu majesteetlik külaline, kelle ilmumine linnaruumi toimub harva lõpuni kooskõlastatult. Pigem kohtute temaga hea õnne peale – vahel lihtsalt juhtute olema täpselt õigel ajal täpselt õiges kohas.

Iga linnaklaveri ilmumine ehk kontsert saab olema kordumatu. Olgu mängijateks kõigi muusikakoolide ja akadeemiate lõputunnistustega pianistid või juhuslikud möödujad.
Ja teate, kui te ise ei mängi, siis vahel võib kontsert ka lihtsalt ära jääda, teie otsus.

Kauni suveilmaga ilmub linnaklaver aeg-ajalt natukese etteteatamisega, vahel aga täiesti ootamatult linnaruumi ja jääb mängijaid ootama… Temaga kohtumise võimalused on määratult suuremad ringijalutajatel ja muidumolutajatel. Suvel nii peabki.
Uus tartlane, Tartu linnaklaver, paneb omadele ja kallitele külalistele südamele mitte olla liiga kinni ajas, kohustustes ning kiiruga sõlmitud kokkulepetes ega mitte kunagi kehva ilma peale viha pidada.

Juba on kuidagi teada, et Tartu linnaklaveri esmailmumine (aga ainult hea ilma ja õnnega) toimub Tartu linna päeval, 29. juunil ajavahemikus 12–20.
Külas on Olav Ehala, Sten Heinoja ja Sven-Sander Šestakov.

Aitäh:
Eesti Rahvuslik Klaverimuuseum
Alo Põldmäe
Respo Haagised AS
Väga Osavate Kätega Linnaklaveri Ehitamise Meeskond