TARTU TANTSUKLUBI: RAHVAMUUSIKAANSAMBEL KUNGLA

26. veebruar 2020
Kell 20 Tiigi Seltsimajas

TARTU TANTSUKLUBI: RAHVAMUUSIKAANSAMBEL KUNGLA

Tartu tantsuklubis saab tantsida ja õppida peamiselt 19. sajandi teise poole ning 20. sajandi alguse tantse ja tantsulugusid. 26. veebruaril tantsitakse rahvamuusikaansambel Kungla pilli järgi.

Aasta lühim kuu näitab end täispikkuses ning see ei saa kindlasti mööduda ilma tantsuõhtuta. Tartu tantsuklubi võõrustab veebruarikuu viimasel nädalal muusikuid Rakverest: külla tuleb ERRS aastatunnustusega „Lokulaud 2019“ pärjatud Rahvamuusikaansambel Kungla, kaasas palju erinevaid pille (millest mõningad pole ammu Tartu tantsuklubis kõlanud!)

Rahvamuusikaansambel Kungla on tegutsenud Rakveres juba 41 aastat. Ansambli asutas 1978. aasta novembris rahvamuusik Heinrich Masing, kes kutsus kokku toonase Rakvere 8. Lastepäevakodu (Lasteaed Kungla) kasvatajad, et moodustada üks tore rahvamuusikaansambel.
Praegune ansambli kunstiline juht Aili Möller võttis Heinrich Masingult juhtimise üle 1982. aastal. Ansambli repertuaar on väga mitmekesine – laulud, pillilood, tantsuviisid, ringmängud. Ansamblis on aegade jooksul musitseerinud kümned ja kümned pillimängijad-harrastajad, kes on leidnud rõõmu rahvamuusikast. Nad on edukalt esinenud erinevatel vabariiklikel rahvamuusikaüritustel, laulu- ja tantsupidudel, festivalidel nii kodus kui välismaal.

ERRS tunnustus 2014 – parim rahvamuusika kollektiiv
ERRS tunnustus 2019 – Lokulaud, aasta kollektiiv 2019
Ansambli kunstiline juht Aili Möller on tunnustatud ERRS hõbe- ja kuldmärgiga ja Eve Sarnet ERRS hõbemärgiga.

Tartu tantsuklubis musitseerivad:
Eve Raja – kannel;
Sirje Kivila – kannel;
Heli Hämarik – kannel;
Külli Tropp – plokkflööt;
Vaike Simson – jauram, rütmipillid;
Gristel Suurmets – viiul;
Eve Sarnet – viiul;
Ly Kivistik – kontrabass;
Kaie Teder – akordion;
Aili Möller – akordion.

https://www.facebook.com/rmakungla

Tartu tantsuklubis saab tantsida ja õppida peamiselt 19. sajandi teise poole ning 20. sajandi alguse tantse ja tantsulugusid.

Sissepääs vaba annetusega. Osalemine on tasuta pillimängijatele, lastele ja rahvarõivastes külastajatele. Soovitame kaasa võtta mugavad jalatsid, oma kruusi ja pruukosti ühisele teelauale.