RAHVARÕIVASTE TUULUTAMINE

20. august 2019
Kell 12 Tartu kesklinna pargis

RAHVARÕIVASTE TUULUTAMINE

Eesti iseseisvumise taastamise tähtpäeva piknikule ootame isiklike rahvarõivaste omanikke, et neid koos rahvarõivakoolis valminud uhiuute rõivastega tutvustada ja et rääkida oma rõivaste lugu. Viimaseid kuulama on muidugi kutsutud ka kõik need, kel oma rahvariideid veel ei ole.

 

Tänavu on Eestimaal palju laulu-, tantsu- ja pärimuspidusid, kus täies hiilguses avaldub meie  rahvarõivaste paikkondlik eripära, vormide ja värvide küllus. Rahvarõivais lauljad, muusikud ja tantsijad hoiavad väärikalt tallel sajandite taguste käsitöömeistrite loodud väärtusi, peegeldavad rahva ilumeelt ja käsitöömeistrite osavust.

Üldiselt on rahvarõivad kollektiivide esinemisrõivad, kuid rahvarõivad on ka isiklikud rõivad. Neid on hoolega hoitud ja põlvest põlve edasi antud või riigi taastamisel usinasti endale ja perele loodud.

Eesti iseseisvumise taastamise tähtpäeva piknikule ootame isiklike rahvarõivaste omanikke, et neid koos rahvarõivakoolis valminud uhiuute rõivastega tutvustada. Et rääkida oma rõivaste lugu. Rahvarõivaste asjatundja jutule lisaks mängime, tantsime ja teeme ka veidi näputööd.

 

Tulge üksi, pere või sõpradega, et päevapiltniku abiga jäädvustada koduseid rahvarõivaid rahva rahvarõivaste kogu jaoks.