XVIII TAARALINNA TAADERANT

24. mai 2019
Kell 12 Kvartali keskuse aatriumis

XVIII TAARALINNA TAADERANT

Taaralinna taaderant on Tartu laste ja noorte folklooripäev, kus tänavu tutvustavad meie rahvapärimust folkloorirühmad Jauramid, Kapten Trumm, Särakarud, Taaderandi tähesõel, Triinud Taavid, Tähelinnud ja Tähtvere mudilased.

Taaralinna taaderant on kohtumispaik neile, kes meie rahva liisusalmide, rahvaluule ja lauludega, pillilugude, tantsude ja tavadega on tutvunud huviringis, lasteaias või koolis. Taaderant on kohtumispaik ka neile, kes oskused ja teadmised on omandanud toreda perepärimusena.

Taaralinna taaderant kutsub kuulajaid-vaatajaid mõtlema tänavuse aasta tähendusele ja tähtsusele – ÜRO on aasta kuulutanud põliskeelte aastaks, Haridus- ja Teadusministeerium eesti keele aastaks. Kultuuriministeerium on 2019. aasta nimetanud Eesti laulu ja tantsu juubeliaastaks. Kõiki aasta teemadega seotud ettevõtmised toetuvad pärandile, hoides alal väärtusi ja võimaldades maailmas hakkama saamist.

Taaralinna taaderant on pika ajalooga Tartu pärimuspidu, toimunud juba aastast 1992 olles niiviisi üheks vanimaks järjepidevalt toimuvaks pärimuspeoks Eestis.