FILMIKONTSERT „PÕHJAVAIM. EESTI FILMI MAASTIKUD“

13. august 2018
Tartu raekoja platsil kell 22

FILMIKONTSERT „PÕHJAVAIM. EESTI FILMI MAASTIKUD“

tARTuFFi avaõhtul toimub Tartu raekoja platsil üks eriline kohtumine – reaalajas trehvavad eesti film ja koorilaul ning ei saaks öelda, et tegemist oleks just jällenägemisega.

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistav Tartuffi ning Tartumaa kooride koostööprojekt: filmikontsert „Põhjavaim. Eesti filmi maastikud“ 13. augustil kell 22.00 Tartu raekoja platsil.

Filmikontsert „Põhjavaim. Eesti filmi maastikud“ köidab kokku eesti filmides kasutatud ja kasutamata kaadrid. Enam kui 70 nimetuse seas, mis režissöör Jaak Kilmile inspireerivateks „doonorfilmideks“ olnud, leidub nii mängu- kui dokumentaalfilme, animatsiooni ja kinokroonikaid, nii kultusklassikat kui ka unustatud filmimaastikke.

Kuidas kõlaks eesti koorimuusika klassika, kui neid laule lauldakse metsades, mere ääres, rabades või siis eesti filmi märgilistel maastikel ning ekraanilt tuttavates keskkondades? Eesti filmi ja eesti koorimuusika kohtumist helindavad suveõhtus kolmeteistkümne Tartumaa koori lauljad.

Tänu videokunstnik Alyona Movkole panevad mõned maastikuosakesed suurelt kinoekraanilt filmikontserdi ajal ka plehku ning tekivad raekoja platsil kusagil ja kuidagi uuesti. Kui teada-tuntud filmimaterjal ja armastatud tegelased on alustuseks kõnelenud, monteeritakse nad filmikontserdi edenedes sootuks uuteks ekraanisuheteks ja veel senikülastamata unenäolisteks maastikeks.

Režissöör Jaak Kilmi, kontserdi kunstiline juht Küllike Joosing, videokunstnik Alyona Movko
Toetajad ja partnerid: Tartu linn, Eesti Kultuurkapital, Rahvakultuuri Keskus, tARTuFF, Pöff

Korraldajad: tARTuFF, Tiigi seltsimaja

Vt filmikontserdi esilinastuse fotosid siit.

2018. aastal toimuvad XXIV Tartu ja Tartumaa naiskooride ning VII Tartu segakooride laulupäevad ühel ja samal päeval – 13. augustil. 13. august 2018 on ka järjekordse Tartuffi – Tartu Armastusfilmide Festivali – avaõhtu, mille tarbeks luuakse ja esitatakse kollaaž filmist ja koorimuusikast – filmikontsert „Põhjavaim. Eesti filmi maastikud“.

Osalevad koorid:
Elva Gümnaasiumi neidudekoor
Elva Gümnaasiumi õpetajate naiskoor
Tartu Ülikooli Akadeemilise Naiskoori vilistlaskoor
Kliinikumi naiskoor
Neidudekoor Kurekell
Naiskoor Emajõe Laulikud
Tartu Laulupeomuuseumi segakoor
Elva segakoor Ave
Kammerkoor So-Le-Mi-Jo
Tartu Üliõpilassegakoor
Kammerkoor Helü
Hugo Treffneri Gümnaasiumi segakoor Anima
Kammerkoor A. Le Coq