VIII PÄRIMUSMAAILM

1. juuni 2018
Kell 10 Tartu kesklinna pargis

VIII PÄRIMUSMAAILM

Pärimusmaailm on lustimiseks ja uute oskuste omandamiseks kas üksi või kaaslastega. VIII Pärimusmaailmas mängitakse uuemaid ja vanemaid rahvalikke mänge, tantsitakse pärimustantse, kuulatakse rahvamuusikat. Saab meisterdada, teha väikese kingituse sõbrale või kodustele.

Suurema kingituse, kingituse Eesti 100. sünnipäevaks, on teinud Pärimusmaailmas osalevad Tartumaa noorte folkloorirühmad ja pärimusringid. Selleks kingituseks on „Rahvamängude aastaring“. Rahvamängude aastaringi avasime 1. juunil 2017 ja mängude ringi sulgeme kõigiga koos sajandat rahvalikku mängu mängides 1. juunil 2018. Rahvamängude aasta algas VII Pärimusmaailmas jõu-, osavus- ja murumängudega ning jätkus tubaste mängudega XII Taaderandi talistetel Tiigi Seltsimajas 22.–25. novembril 2017.

Ühises mänguhoos koos noorte pärimushuvilistega on olnud enam kui tuhat tartlast – pereliikmed, sõbrad, naabrid, lasteaiarühma- ja koolikaaslased. Rõõmsat elevust ja esmatutvust eesti rahvatraditsioonidega on ühises mänguringis kogenud ka Eestimaale elama asunud võõramaalased. Mitmedki mänguringis osalenud noored on saanud rõõmsa avastuse osaliseks – mängida saab ka netita ja nutita, päris kaaslasega ühises mänguringis!