XIII RAHVARÕIVAKIRBUKAS

19. mai 2018
Kell 10 Tiigi Seltsimajas

XIII RAHVARÕIVAKIRBUKAS

Rahvarõivakirbukale ootame rahvarõivaste tegijaid ja poolpiduste rahvarõivaste omanikke neid pakkuma rahvarõivaste kandjatele.
Lisaks komplektidele või üksikesemetele oodatakse ostma ja müüma, kinkima ja vahetama ka rahvarõivastega kantavaid ehteid, kotte, peakatteid ja jalatseid.
Kirbukale ootame EESTI rahvarõivaste hamesid, särke ja käiseid, pükse, seelikuid, põllesid, veste, liistikuid ja kampsuneid, vöid ja sukapaelu, pikk-kuubesid ja suurrätte, vöid ja sukapaelu, tanusid, kaapkübaraid ja murumütse, kotte, märsse, sõlgi ja preese, helmekeesid.

Saabumas on suvi folkloorifestivalide ja pärimuspidudega, jaaniõhtute ja muinastulede öö, mitmesuguste rahvalike pidustustega.
Rahvarõivakandjad teavad, kui mõnus on maal, metsatalus või mere ääres olla naturaalsest materjalidest ja aegade jooksul välja kujunenud selle maa rahvale omastes rõivastes.
Oma kodukandi, erineva kihelkondliku taustaga linaseid ja villaseid rõivaid kandes pakume huvi ka rahvapärimusest huvitatud kaugemate maade külalistele.

Oleks tore, kui tänavusel Euroopa kultuuripärandi aastal kantakse senisest enam rahvarõivaid mitte ainult esinemisrõivana, vaid ka pere- ja sõprusringis!

Info:
Tiina Konsen
5305 9698