TARTU TALVINE TANTSUPÄEV 2017

16. detsember 2017
Kell 13 Tartu raekoja platsil

TARTU TALVINE TANTSUPÄEV 2017

Üheksandat aastat saab Tartus detsembri saabudes linnasüdames toimuma Tartu talvine tantsupäev – ülikoolilinna raekoja platsile kogunevad sajad tantsijad Tartu linnast ja maakonnast.

Eelmise, 3. detsembril 2016 toimunud Tartu talvise tantsupäeva kahte videoklippi on jagatud ja kommenteeritud Kuubast Jaapanini. Osalejate, tantsude õppimise võimaluse ja kasutatud taustamuusika kohta on uuritud nii sotsiaalmeedia kui e-kirjade vahendusel: tänati, ahhetati, plaksutati ja kirjutati. Valvas Facebook pakkus abivalmilt, et asub liiga aktiivset liiklust piirama. Ei ole vähimatki kahtlust, et tollesse päeva kogutud pärimus (ja kaunis talveilm) liigutas mitmeid maailmajagusid.

Seega!
Tartu ja Tartumaa rahvatantsijad, tantsijate juhendajad, tartlased ja külalised – kohtumiseni Tartu talvisel tantsupäeval 16. detsembril 2017 kell 13.00 – kogu maailm soovib teid väga taas näha!

2017. aasta Tartu talvine tantsupäev on pühendatud laste- ja noorte aasta puhul Ullo Toomile. Kavas on Ullo Toomi poolt üleskirjutatud ning erinevatele põhisammudele pühendatud tantsud erinevatest Eestimaa paikadest.

Tantsupäeva viib läbi 2019. aasta tantsupeo pealavastaja Vaike Rajaste. Muusikaga kaunistab pidu Indrek Kalda. Tantsupäeva kunstiline juht on Kati Grauberg-Longhurst.

Raekoja platsilt lähevad tantsijad ühiselt simmanile Püssirohukeldrisse, kus kell 14–16 mängivad tantsuks lõõtsamängijad Ants Järv ja Raul Roosiväli.

Vaadake 2017. aasta tantsupäeva fotogaleriid.
Nautige ka kolme 16. detsembril tantsitud tantsu:

„Mulgi polka”
„Puuratas”
„Kaera-Jaan”

To read about Wintry Tartu Folk Dance Day 2017, please go here: http://tiigiseltsimaja.tartu.ee/sisu/wintry-tartu-folk-dance-day-2017