TARTU TOIDU- JA VEINIFESTIVAL 2017

11. august 2017–13. august 2017
11.–13.08 Tartu kesklinnas ja kodukohvikutes

TARTU TOIDU- JA VEINIFESTIVAL 2017

Tartu Toidu- ja Veinifestival toimub sel aastal esmakordselt 3-päevasena. Külastajaid ootab Eesti oma toit ja tooraine kõige ehedamas võtmes otse tootjatelt ja esmakordselt on avatud ka veiniala.

Festivali esimesel päeval, 11. augustil, toimub südalinnas pop-up õhtusöök, mis tõstab parimal moel fookusesse kohalike tootjate tooraine. 12. augustil ootavad Tartu kesklinnas, Küüni tänaval toidu- ja veinisõpru rikkalikud maitsed ja mitmekesine programm. Uusi ja juba tuttavaid maitseid ja toredaid tegevusi leidub nii suurtele kui väikestele.
13. augustil avavad külastajatele oma uksed koguni kolme linnaosa kodukohvikud – külastajaid ootavad Tammelinna, Karlova ja Ihaste maitsed.

 

TOIT
11. august, festivali esimene õhtu, pakub ajavahemikus 20.00–24.00 pop-up õhtusööki kohalike tootjate toorainest. Õhtusöök toimub Ülikooli 3/ Küüni 3 vahelises sisehoovis (sissepääs Barclay platsilt).

Toidufestivali ala avab oma uksed 12. augustil kell 10.00. Külastajaid ootab Eesti oma toit ja tooraine kõige ehedamas võtmes otse tootjatelt.
Lisaks avavad festivalialal uksed mitmed pop-up kohvikud, 12.00–14.00 on võimalik kaasa lüüa “Tartu maitse” valimisel ja toidunaudinguid täiendab kogu päeva jooksul põnev meelelahutusprogramm. Festivalile on oodatud ka pere kõige pisemad, sest lastelgi on päris oma ala ja neile mõeldud programm.

Konkurss “Tartu maitse 2017” tingimused:
1. Konkursil saavad osaleda pakkujad, kes on toote ise valmistanud. Võtame vastu kuni 10 osalejat.
2. Kõik osalejad märgistatakse spetsiaalse sildiga.
3. Osalejad peavad garanteerima piisava koguse toodet degusteerimiseks 12. augustil ajavahemikus 12.00-14.00
4. Toodet saab hinnata 5 palli süsteemis 12. augustil vahemikus 12.00–14.00 kodulehel www.maitsevtartu.ee või elektrooniliselt Tartu Raekoja infopunktis.
5. Võitjale omistatakse tiitel “Tartu Maitse 2017”.
Konkursil osalemiseks palume kirjutada

VEIN
Tartu Toidu- ja Veinifestivali veiniala opereerib 13.00–24.00 Ülikooli 3/Küüni 3 vahelises sisehoovis.
Külastajaid ootab veinihoov, kus on võimalik degusteerida veine igast maailma nurgast. Kohal on ligi 20 suuremat ja väiksemat veinide maaletoojat üle Eesti, kelle valikust on võimalik leida meelepäraseid veine ka kõige nõudlikumale maitsele.
Sissepääsu tagab väravas lunastatud pokaal, mis jääb pärast üritust külastajale. Kohapeal on võimalik osta 1-euroseid kuponge, mis võimaldavad nautida laiemat veinivalikut.

Õhtused külastajad saavad koos veiniga nautida bossanova ja jazzirütme, mida alates kella 21st Denise Fontoura ja Adriano Trindade Brasiiliast.

 

TARTU KODUKOHVIKUTE PÄEV
13. augustil ootavad külastajaid ja toidusõpru Tammelinna, Karlova ja Ihaste kodukohvikud.
Täpsem info juba õige pea!

Festivali koduleht: www.maitsevtartu.ee

Festivali korraldavad: Tartu Linnavalituse ettevõtlusosakond, Tiigi Seltsimaja, Vein & Vine