TARTU LAULUPIDU 2019 | LAULUPEO 150. SÜNNIPÄEV

20. juuni 2019–22. juuni 2019
20.–22. juunil Tartu erinevais paigus, Tartu lauluväljakul

TARTU LAULUPIDU 2019 | LAULUPEO 150. SÜNNIPÄEV

2019 tähistab 150 aasta möödumist esimesest laulupeost, mis toimus 1869. aastal Tartus.
Traditsiooni ajaloolises sünnipaigas tähistame laulupeo sünnipäeva muidugi laulupeoga – 20.–22. juunini 2019 Tartu erinevais paigus.

Tartu laulupeo peakontsert, mille südames on just täna ja praegu armastatud laulud, toimub 22. juunil 2019 kell 18.00 Tartu lauluväljakul. Enam kui 8500 lauljat lasteaedade mudilastest vanaisadeni esitavad Arvo Pärdi, Veljo Tormise, Gustav Ernesaksa, Miina Härma jpt muusikat. Kontserdil astuvad üles ka puhkpilliorkestrid, kaastegev on Vanemuise Sümfooniaorkester ja solistid Tõnis Mägi, Ivo Linna, Jarek Kasar, Reigo Tamm (Rahvusooper Estonia) jt.
Tartu laulupeo peakontserdile eelneb sünnipäevapidustustel esinejate rongkäik läbi linnasüdame. Tartu lauluväljakule minnakse mööda Vabaduse puiesteed, kus lehvitatakse Kalevipojale ja Emajõele. Edasi astutakse mööda Laia, Jakobi, Fr. R. Kreutzwaldi ja Fr. Tuglase tänavat. Kahte viimast auväärset meest tervitatakse vähemalt mõttes kindlasti samuti.

Päev varem ehk 21. juuni keskpäeval kogunetakse Toomemäel toomkiriku varemetes toimuvale jumalateenistusele nagu päris esimeselgi korral 150 aastat tagasi. Pärastlõuna ja õhtu täidavad eripalgelised „ajasrändamise“ kontserdid ja Toomeorus toimuv tantsuetendus „Loodud jääma“.

Laulupeo 150. sünnipäeva tähistamine algab tegelikult aga veelgi varem ehk 20. juunil, kui Tartu 2019. aasta laulupidu ja XXVII laulupidu ulatavad teineteisele käe ja koostöös sünnib eriline ühiskontsert ühes erilises paigas – taastatavas eestlaste laulupeokirikus, Tartu Maarja kirikus. Täpselt seal, kus kõik kord äreva peaprooviga alguse sai.

Tartu 2019. aasta laulupeo muusikaline juht ja peadirigent on Triin Koch. Peo lavastajad on Anu Lamp, Riina Roose ja Karl Laumets.

Peakontserdi piletid nüüd müügis Piletilevis!

 

tartulaulupidu.ee
Facebook
Instagram
Youtube