TARTU LAULUPEO LÄHTEIDEE JA MUUSIKALISE JUHI AVALIK KONKURSS

20. mai 2017
Kirjutuslaua taga, raamatukogudes, akadeemiates, sõpruskondades, muusikakoolides, maakodudes, kohvikutes jne

TARTU LAULUPEO LÄHTEIDEE JA MUUSIKALISE JUHI AVALIK KONKURSS

PRESSITEADE

Algas avalik konkurss 2019. aasta Tartu laulupeo kunstilise lähteidee ja muusikalise juhi leidmiseks

Tartu linn kuulutab välja avaliku konkursi Tartu 2019. aasta laulupeo kunstilise lähteidee ja muusikalise juhi leidmiseks. Tartu laulupeo kontsert toimub 22. juunil 2019 Tartu lauluväljakul. Kandideerijaid oodatakse ideekavandis välja pakkuma näiteid ka teistest Tartus laulupeo 150. sünnipäeva tähistavatest üritustest ja ettevõtmistest.

2019 tähistab 150 aasta möödumist esimesest laulupeost, mis toimus 1869. aastal Tartus. Traditsiooni ajaloolises sünnipaigas on laulupeoliikumise elujõulisuse hoidmine üks kultuurielu prioriteete, millest tulenevalt arvestab tugev ideekavand järgmisega:
– (Koori)laul on olnud vahendiks meie kogukonna kokku kutsumisel ja koos hoidmisel – Tartu laulupidu peab seega kõnetama nii neid, kel aastatepikkune laulupeokogemus, kui neid, kes alles õpivad laulupidu armastama.
– Tartu laulupidu – see on koos laulmine, muusikaline elamus, vaatemäng, koostegevus, peomeeleolu, tseremooniad, persoonid ja traditsioonid.
– Tartu laulupidu on muusikaline suursündmus, millega võivad kaasneda muud üritused, mis võimendavad laulupeo 150. sünnipäeva tähistamist Tartus.
– Tartu laululaval toimuval laulupeo kontserdil osalevad kõik kooriliigid, puhkpilliorkestrid ning valikuliselt Tartu linna ja maakonna rahvatantsurühmad.

Tartu 2019. aasta laulupeo lähteidee ja muusikalise juhi konkursil võib kandidaat osaleda üksi või koos meeskonnaga.
Tartu laulupeo muusikalise juhi kandidaadilt eeldatakse muusikalist kõrgharidust, soovitav on varasem kogemus laulupeo liigijuhi või liigidirigendina.

Samuti oodatakse osalema üksnes kunstilisi lähteideid, st üksikisikuid või meeskondi, kellel ei ole koheselt välja pakkuda laulupeo muusikalise juhi kandidaati.

Ideekavandite esitamise tähtaeg on 20. mail 2017 kell 23.59.

Konkursitöid oodatakse e-posti aadressile .
Samuti võib konkursitöid tuua ümbrikus või saata aadressile Raekoja plats 12, 51004 Tartu (II korrus, ruum 201, Tartu Linnavalitsuse kultuuriosakond).

Konkursi tingimustega saab tutvuda aadressil tartulaulupidu.ee.
Lisaküsimused palume saata e-posti aadressile .

22. juunil 2019 süüdatakse Tartus ka kaks nädalat hiljem toimuva XXVII laulu- ja XX tantsupeo tuli. See andis kena ja sümboolse põhjuse nihutada Tartu 2019. aasta laulupidu esialgu kavandatust nädala võrra hilisemaks – laulupeo 150. sünnipäeva tähistamine algab laulupidude sünnilinnast.

 

Lisainfo:
Maris Peebo
e-post
tel 506 8770

Riho Leppoja
e-post
tel 513 8681