TARTU TALVINE TANTSUPÄEV 2016

3. detsember 2016
Kell 13 Tartu raekoja platsil

TARTU TALVINE TANTSUPÄEV 2016

Seitse aastat on Tartus raekoja platsi talviseid munakivisid trotsides kohtunud sajad rahvatantsijad. See rõõmus kohtumine toimub taas!  Seekord 3. detsembril kell 13, kui linna kõige tähtsamal väljakul algab Tartu talvine tantsupäev.

Tartu tantsijatele seltsi on palutud ka tantsijad Tartumaalt – Tartu ja Tartumaa ühisele peole on pealtvaatajaid rõõmustama oodata ligi 800 rahvatantsijat. Tartu talvise tantsupäeva teema on Anna Raudkatsi laulumängud ja tema poolt üleskirjutatud rahvatantsud. Anna Raudkats, Eesti esimene rahvatantsukoguja ja rahvatantsuterminoloogia rajaja, oli pärit Tartumaalt Ropka vallast, tema sünnist möödub käesoleval aastal 130 aastat.

Tartumaa rahvatantsijad pühendavad 3. detsembri tantsupeo Annale – jõulukuu esimesel laupäeval tantsitakse raekoja platsil tema poolt üles kirjutatud tantse ja mängitakse eeslaulja saatel üheskoos tema loodud laulumänge.

Lõbusalt ja range vabatahtlikkuse alusel publikut kaasava tantsupäeva lavastajateks on Kati Grauberg-Longhurst ja Ave Anslan, kes kinnitavad, et muidugi tantsitakse ka „Tuljakut“!

Pidu juhib Märt Agu, viisi võtab korduvalt üles Toomas Lunge.

Kell 14–16 jätkub tantsupäev simmaniga Püssirohukeldri sisehoovis, kus musitseerib lõõtsamängija Ülle Kool.

Sissepääs (ja kaasalöömine) prii. Tulge saage pärimusest osa ja võtke sõbrad-külalised kaasa!

Tantsupäeva aitavad Tiigi Seltsimajal korraldada rahvatantsurühm Torbikud tantsijad.

 

Dear English-speaking friends, please read about Wintry Tartu Folk Dance Day 2016 here.