JÕULULINN TARTU 2016

27. november 2016–15. jaanuar 2017
27.11.2016–15.01.2017 jõule ja nääre tähistavas Tartus

JÕULULINN TARTU 2016

KIIGEMETS – ERILINE KOHTUMISPAIK

 

Tartu armastab jõule ja armastab traditsioone. Eriti hea, kui traditsioonid on väikese… vimkaga.
Paaril viimasel aastal on heaks tavaks saanud Tartu klassitsistlikusse, sellesse korralikku, isegi natuke tõsisesse, juba sajandeid linnasüdameks olnud raekoja platsile jõulude ajal midagi suurt kohale tuua või ehitada. Nii kerkib ka saabuvate jõulude ajal  raekoja platsile kiigemets  – kuuselõhnaline kiigemets ehk kohtumispaik, mis on natuke ka lõbustuspark, kohvik, kaubandus- ja koolituskeskus, kontserdi- ja tantsusaal.

Kuidas kirjeldada seda, mida aastatuhandeid on kiikudes tuntud? Vaikne kiikumine uinutab, paneb lapsepõlve ja vanaema meenutama. Suur hoog aga tekitab uljust – kõrvus vihiseb tuul, kiikuja näeb üha kaugemale, pisut veel ja ta usub, et pääseb lendama nagu lind. Jõululinn Tartu ei näe põhjust, miks peaksid ilm ja aastaaeg seda põlist ja maagilist lõbustust keelama, kiikuda saab ka detsembris! Tartus saab kindlasti ja otse raekoja platsil.

Jõulutuled süttivad Tartus esimesel advendipühapäeval, 27. novembril kell 16. Selleks ajaks linna südamesse kerkinud kuusemets on parim paik, kus pühade ajal kokku saada, kiikuda, kallimat oodata, muusikat kuulata, jõulukingitusi ja suupisteid osta, kuuma teed juua ja jõulutulesid imetleda. Lõbus on lastel ja lõbus on suurtel, sest olete Tartu linna tähtsaimal väljakul ühes erilises kohtumispaigas.

Pileti- ja lisainfo, jaanuari koolivaheaja programm: www.joululinntartu.ee