TARTU TANTSUKLUBI: EESTI TORUPILLID

26. oktoober 2016
Kell 20 Tiigi Seltsimajas

TARTU TANTSUKLUBI: EESTI TORUPILLID

Eesti torupillide teemaõhtu on taaskord Tartu tantsuklubis ja seoses sellega on Tiigi seltsimaja lava torupillimängijate päralt. Kohal on hulk torupillimängijaid, kes on läbi aastate rohkem või vähem Tartu tantsuklubis nautinud üheskoos musitseerimist, suhtlemist ja rõõmustanud tantsijaid oma pillimänguga. Tantsuks mängivad: Kaie Mikheim, Kaisa Kuslapuu, Kulno Malva, Laura Tammiste, Meelis Pihlap ja Ulvi Võsa. Mitmed nendest torupillimängijatest on aastaid innustanud noori tegelema torupillimänguga ja õpetavad huvilistele torupillimängu. Esmakordselt on Tartu tantsuklubis tantsijate ette astumas Kaisa Kuslapuu torupilliõpilased Viljandi muusikakoolist, nende seas: Ami Sild, Getter Kauts, Kerli Kislõi, Liisa Marie Printsmann, Liisa Kiis, Liis Rull ja Margaret Põldsaar.

Tartu tantsuklubis kõlab õhtu jooksul peamiselt 19. sajandi ja 20. sajandi alguse külapidude tantsumuusika nii Eestist kui ka laiast ilmast, millest paljud tantsud on tuttavad ja tantsijate poolt armastatud või jätkuvalt pelgalt tuttavlikud. Kel on huvi ja soovi, saab tähelepanelikult kohapeal tantse õppida.

Kõik rahvamuusikasõbrad on teretulnud Tartu tantsuklubisse lustima – nii tantsima, laulma kui ka musitseerima. Mõistlik on enda heaolu tagamiseks kaasa võtta häid tuttavaid, vahetusjalanõud ja miks mitte ka külakosti ühisele teelauale.

Pilet 2 eurot; osalemine on tasuta pillimängijatele, lastele ja rahvarõivastes külastajatele.

Järgmised Tartu tantsuklubi toimumisajad ja teemad hooajal 2016/2017 kell 20.00–24.00 Tiigi seltsimajas (Tiigi 11, Tartu):

30. novembril Tartu tantsuklubi: Ellerlased;
28. detsembril Tartu tantsuklubi: Eesti lõõtspillid;
25. jaanuaril Tartu tantsuklubi: Tantsuks laulmine;
22. veebruaril Tartu tantsuklubi: Lõuna-Eesti tantsud;
29. märtsil Tartu tantsuklubi: Soolo;
26. aprillil Tartu tantsuklubi: Hiiu kandled;
31. mail Tartu tantsuklubi: Eesti lõõtspillid.

Tartu tantsuklubi toimumist toetavad SA Tartu Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital ja Eesti Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp.

Lisateave: +372 5560 2102,
***
Foto: Eesti torupillid
Foto autor: Kristel Kutser