EESTI VABARIIGI TAASISESEISVUMISE 26. AASTAPÄEVA TÄHISTAMINE

20. august 2016
Kell 11 Vabandussõja ausamba Kalevipoeg juures

EESTI VABARIIGI TAASISESEISVUMISE 26. AASTAPÄEVA TÄHISTAMINE

20. augustil kell 11 oodatakse tartlasi, linna külalisi ja kodanikuühendusi Emajõe äärde Tartu Vabadussõja mälestussamba Kalevipoeg juurde, et üheskoos tähistada Eesti Vabariigi taasiseseisvumise 26. aastapäeva. Lisaks sõnavõttudele saab nautida koori- ja puhkpillimuusikat.

Kõnelemas on Tartu linnapea Urmas Klaas, Tartu Maarja koguduse õpetaja Joona Toivanen, ajakirja Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho ning pärimusmuusik ja Elleri muusikakooli õppejõud Eeva Talsi.
Esinevad Tartu Noortekoor ja Puhkpilliorkester Tartu, dirigeerivad Markus Leppoja ja Margus Kasemaa.
Samal päeval on linnas toimumas ka rahvarõivaste tuulutamine. Tulge 20. augustil seega juba hommikul rohkemat kasutust igatsevad rahvarõivad seljas kõigepealt Emajõe äärde taasiseseisvumispäeva tähistama ja siis kesklinna parki piknikku pidama. 20. augusti rahvarõivaste tuulutamise piknikul, mis algab kell 12, uuritakse koos Eesti Rahva Muuseumi kuraatori Reet Piiriga rahvarõivaid, räägitakse rahvarõivakooli tegemistest, tehakse MTÜ TuleLoo esindajate ettenäitamisel näputööd ning lauldakse-tantsitakse-mängitakse koos folklooriklubi Maatasa noortega.