TARTU TANTSUKLUBI: EESTI LÕÕTSPILLID

18. mai 2016
Kell 20 Tiigi Seltsimajas

TARTU TANTSUKLUBI: EESTI LÕÕTSPILLID

Tartu tantsuklubi hooaeg 2015/2016 lõpetatakse Tallinna lõõtsaklubi aktiivsemate liikmete osavõtul teemaõhtuga „Eesti lõõtspillid“.

Tartu tantsuklubi: Eesti lõõtspillid
18. mail 2016 kell 20.00–24.00
Tiigi seltsimajas (Tiigi 11, Tartu)

Tartu tantsuklubi hooaeg 2015/2016 lõpetatakse Tallinna lõõtsaklubi aktiivsemate liikmete osavõtul teemaõhtuga „Eesti lõõtspillid“. Juba neljandat hooaega tegutsev Tallinna lõõtsaklubi koondab endas Põhja-Eestis elavaid teppo-tüüpi lõõtspille mängivaid rahvamuusikuid. Tallinna lõõtsaklubi ridades on erineva taustaga lõõtspillmängijad, kes soovivad mõnusas seltskonnas uusi lugusid ja mängunippe õppida ning tunnevad rõõmu ühisest musitseerimisest. Seda ühist rõõmu jagatakse hea meelega ka tantsijatega, seda enam, et viimasel poolaastal on keskendutud just tantsuklubides tantsitavate tantsulugude harjutamisele ja tantsuks mängimise eripärale. Tallinna lõõtsaklubi tegemistest võib leida rohkem infot: http://www.lootspill.ee/Tallinn/

Tartu tantsuklubis astuvad üles Tallinna lõõtsaklubi esindajad ja mõned lõõtspillimängijatest kolleegid mujaltki. Tantsuklubilisi tantsitavad: Ain Lindvest, Ave Sinikas, Eve Burmeister, Juhan Uppin, Kert Krüsban, Kristjan Pütsep, Peeter Nahko, Rasmus Kadaja, Rauno Koorts, Reet Laos, Silvi Sisas, Sten Raudik, Tiit Animägi ja Toomas Ojasaar. Mängitakse peamiselt 20. sajandi alguse küla- ja linnapidude tantsumuusikat Eestist.

Tartu tantsuklubisse on oodatud musitseerima ja tantsima kõik rahvamuusikasõbrad, kel on mahti ja lusti. Õhtu jooksul saavad teisedki kohalolevad muusikud tantsijaid rõõmustada oma pillimänguga ja nautida koosmusitseerimist. Mõistlik on enda heaolu tagamiseks kaasa võtta häid tuttavaid, vahetusjalanõud ja miks mitte ka külakosti ühisele teelauale.

Pilet 2 eurot; osalemine on tasuta pillimängijatele, lastele ja rahvarõivastes külastajatele.

Tartu tantsuklubi toimumist toetavad SA Tartu Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital ja EestiKultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp.

Lisateave tel +372 5560 2102, e-post
***
Fotol Tallinna lõõtsaklubi esindus kohalolijaid tantsitamas Tartu tantsuklubis 7. mail 2014. aastal.
Foto: Ruti Kirikmäe