TARTU TANTSUKLUBI: EESTI LÕÕTSPILLID

20. aprill 2016
Kell 20 Tiigi Seltsimajas

TARTU TANTSUKLUBI: EESTI LÕÕTSPILLID

Seekord saavad Tartu tantsuklubis kokku peamiselt Lõuna-Eestis tegutsevad lõõtspillimängijad.

Tartu tantsuklubi: Eesti lõõtspillid
20. aprillil 2016 kell 20.00–24.00
Tiigi seltsimajas (Tiigi 11, Tartu)

Seekord saavad Tartu tantsuklubis kokku peamiselt Lõuna-Eestis tegutsevad lõõtspillimängijad, kellest paljud on läbi aastate kaasa löönud Põlva lõõtsaklubi tegevuses nii usinate õppuritena kui ka innustavate õpetajatena. Tartu tantsuklubis on kohapeal lõõtspillihuvilisi tantsitamas Ester Must, Kadri Giannakaina Laube, Kert Krüsban, Külli Valk, Sten Raudik, Raul Roosiväli, Rauno Koorts, Toomas Ojasaar ja Ülo Saaremõts. Kõlab 20. sajandi alguse külapidude tantsumuusika Eestist ja võõrsilt.

Põlva lõõtsaklubi tegemistest ja koolitustest võib leida vajalikku lisainformatsiooni: http://www.lootsaklubi.ee/

Õhtu jooksul saavad teisedki kohalolevad muusikud tantsijaid rõõmustada oma pillimänguga ja nautida koosmusitseerimist. Mõistlik on enda heaolu tagamiseks kaasa võtta häid tuttavaid, vahetusjalanõud ja miks mitte ka külakosti ühisele teelauale.

Tartu tantsuklubisse on oodatud kõik lõõtspillimuusikast huvituvad muusikud ja tantsijad, kel on tahtmist üheskoos lustida.

Pilet 2 eurot; osalemine on tasuta pillimängijatele, lastele ja rahvarõivastes külastajatele.

Järgmised Tartu tantsuklubi toimumisajad hooajal 2015/2016 kell 20.00–24.00 Tiigi seltsimajas (Tiigi 11, Tartu):
4. mail Tartu tantsuklubi: Ingerimaa kadrillid ja paaristantsud;
18. mail Tartu tantsuklubi: Eesti lõõtspillid.

Tartu tantsuklubi toimumist toetavad SA Tartu Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital ja Eesti Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp.

Lisateave: +372 5560 2102,
***
Hetk 19. detsembril 2012. aastal toimunud särtsakast sündmusest Tartu tantsuklubi: Talendid Tartusse. Pildil vasakult: Jalmar Vabarna, Ülo Saaremõts ja Kadri Giannakaina Laube. Foto: Ruti Kirikmäe