TARTU TANTSUKLUBI: EESTI LÕÕTSPILLID

23. märts 2016
Kell 20 Tiigi Seltsimajas

TARTU TANTSUKLUBI: EESTI LÕÕTSPILLID

Lõõtspillimängijate ärgitusel ja tantsijate tungival nõudmisel toimub seekord Tartu tantsuklubis hoopiski käesoleva aasta esimene teemaõhtu „Eesti lõõtspillid“ selleks, et lõõtspillimuusika austajad saaksid taas omavahel kokku ja ühtlasi tantsupõrandki leiaks sihtotstarbeliselt kasutust.

Tartu tantsuklubi: Eesti lõõtspillid
23. märtsil 2016 kell 20.00–24.00
Tiigi seltsimajas (Tiigi 11, Tartu)

Lõõtspillimängijate ärgitusel ja tantsijate tungival nõudmisel toimub seekord Tartu tantsuklubis hoopiski käesoleva aasta esimene teemaõhtu „Eesti lõõtspillid“ selleks, et lõõtspillimuusika austajad saaksid taas omavahel kokku ja ühtlasi tantsupõrandki leiaks sihtotstarbeliselt kasutust. Tantsuklubisse on kokku kutsutud nooremapoolseid lõbusaid lõõtspillimängijaid, kellele koosmusitseerimine sobib ja tantsuks mängimine on tajutavalt meeltmööda. Lisaks on korduvalt kontrollitud nende lõõtspillimängijate silmapaistev särtsakus ja võrratu vastupidavus. Eesti lõõtspillidel musitseerivad: Andres Eelmaa, Kert Krüsban, Rasmus Kadaja, Rauno Koorts, Richard Ott Leitham, Sirli Aia, Sten Raudik ja Tõnis Tartes. Tartu tantsuklubis mängitakse valdavalt 20. sajandi alguse külapidude tantsumuusikat Eestist. Õhtu jooksul kõlavad kindlasti uuemate rahvalaulude seast õpetlikud lorilaulud ja vallatud armastuslaulud mitmesugustest tunnetest. Lisaks tantsitakse mõned armsaks saanud rahvatantsud laiast ilmast.

Enamik sellest lõõtspillimängijate kambast musitseerimas Gikši tantsude ööl 17. jaanuaril 2016. aastal: https://www.facebook.com/triinu.nutt/videos/vb.100000973886003/1043659939009792/?type=3&theater

Kõik lõõtspillimuusikast huvitatud rahvamuusikud ja tantsijad on oodatud Tartu tantsuklubisse aktiivselt osalema. Õhtu jooksul saavad teisedki kohalolevad muusikud tantsijaid rõõmustada oma pillimänguga. Mõistlik on enda heaolu tagamiseks kaasa võtta häid tuttavaid, vahetusjalanõud ja miks mitte ka külakosti ühisele teelauale.

Pilet 2 eurot; osalemine on tasuta pillimängijatele, lastele ja rahvarõivastes külastajatele.

Järgmised Tartu tantsuklubi toimumisajad hooajal 2015/2016 kell 20.00–24.00 Tiigi seltsimajas (Tiigi 11, Tartu):
6. aprillil Tartu tantsuklubi: Hiiu kandled;
20. aprillil Tartu tantsuklubi: Eesti lõõtspillid;
4. mail Tartu tantsuklubi: Ingerimaa kadrillid ja paaristantsud;
18. mail Tartu tantsuklubi: Eesti lõõtspillid.

Tartu tantsuklubi toimumist toetavad SA Tartu Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital ja Eesti Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp.

Lisateave: +372 5560 2102,

***
Vasakult Rauno Koorts, Richard Ott Leitham, Sten Raudik,Rasmus Kadaja, Andres Eelmaa, Villem Rent ja Kert Krüsban musitseerimas käesoleva aasta 17. jaanuari varahommikul Gikši tantsuööl. Foto: Algimantas Baltusis