TARTU TANTSUKLUBI: ELLERLASED

13. jaanuar 2016
Kell 20 Tiigi Seltsimajas

TARTU TANTSUKLUBI: ELLERLASED

Suur rõõm on tutvustada Tartu tantsuklubis tragisid Heino Elleri nim. Tartu Muusikakooli pärimusmuusika osakonna õpilasi. Tantsuklubilisi tantsitavad seekord pärimusmuusika osakonna 1. ja 2. kursuse õpilased: Elina Kasesalu (viiul), Karl Kobin (viiul), Kert Krüsban (eesti lõõtspill), Marje Meensalu (viiul), Rauno Koorts (eesti lõõtspill), Regina Mänd (viiul) ja Villem Rent (cajon, tamburiin). Tartu tantsuklubis kõlab õhtu jooksul 19. sajandi teise poole ja 20. sajandi alguse külapidude tantsumuusika nii Eestist kui ka laiast ilmast. Õhtu jooksul tantsitakse palju rahvatantse Eestist ja võõrsilt.

Muusikalise vahepalana kõlab Tartu tantsuklubis esmakordselt väntorel. Tartus tegutsevas verivärskes väntoreli ansamblis musitseerivad: Ingrid Kalev (väntorel), Tõnu Ilves (cajon, trumm, percussion) ja Triin Sünter (viiul, kitarr). Ansambel on tegutsenud alles neli kuud. Selle koosluse kujunemisloos on kesksel kohal Eestis kaasajal vähelevinud instrument – väntorel. Ansambliliikmeid ühendab rõõm muusikalistest katsetustest mehaanilise ja instrumentaalmuusika ning ajaloolise ja tänapäevase heliloomingu sobitamisel. Need muusikud on oma eesmärgiks seadnud haruldase väntoreli tutvustamise siinmail ja kuulajatele omapärase lustliku meeleolumuusika pakkumise.

Kõik rahvamuusikasõbrad on teretulnud Tartu tantsuklubisse lustima – nii tantsima, laulma kui ka musitseerima. Vahepeal saavad teisedki kohalolevad muusikud tantsijaid rõõmustada oma pillimänguga.

Pilet 2 eurot; osalemine on tasuta pillimängijatele, lastele ja rahvarõivastes külastajatele. Palume enda heaolu tagamiseks kaasa võtta külakosti ühisele teelauale ja tantsimiseks mugavad vahetusjalanõud.

Järgmised Tartu tantsuklubi toimumisajad hooajal 2015/2016 kell 20.00–24.00 Tiigi seltsimajas (Tiigi 11, Tartu):
27. jaanuaril Tartu tantsuklubi: Eesti torupillid;
10. veebruaril Tartu tantsuklubi: Parmupillid;
24. veebruaril Tartu tantsuklubi: Udmurdi tantsud ja mängud;
9. märtsil Tartu tantsuklubi: Folklooriklubi Maatasa;
23. märtsil Tartu tantsuklubi: Kihnu tantsud;
6. aprillil Tartu tantsuklubi: Hiiu kandled;
20. aprillil Tartu tantsuklubi: Eesti lõõtspillid;
4. mail Tartu tantsuklubi: Ingerimaa kadrillid ja paaristantsud;
18. mail Tartu tantsuklubi: Eesti lõõtspillid.

Tartu tantsuklubi toimumist toetavad SA Tartu Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital ja Eesti Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp.

Lisateave: +372 5560 2102, 
***
Ellerlased musitseerimas Tartu Folgiklubis 16. detsembril 2015. aastal
Foto: Kairi Leivo
vantorelTartus tegutsev väntoreli ansambel musitseerimas Kikerkohvikus 13. detsembril 2015. aastal
Foto: Meelis Kalev