TARTU TANTSUKLUBI: EESTI TORUPILLID

27. jaanuar 2016
Kell 20 Tiigi Seltsimajas

TARTU TANTSUKLUBI: EESTI TORUPILLID

Eesti torupillide teemaõhtu on seekord Tartu tantsuklubis ja seoses sellega on Tiigi seltsimaja lava torupillimängijate päralt, kes meelsasti mängivad mitmesugustel pidudel tantsuks ja armastavad ise tantsimist. Mitmed nendest torupillimängijatest on aastaid innustanud huvilisi tegelema torupillimänguga ja õpetavad huvilistele torupillimängu. Eesti torupillidel musitseerivad Daniel Kütt, Joosep Puhalainen, Kaisa Kuslapuu, Karolin Übner, Kulno Malva, Laura Tammiste, Marju Varblane ja Meelis Pihlap. Tartu tantsuklubis kõlab õhtu jooksul 19. sajandi teise poole ja 20. sajandi alguse külapidude tantsumuusika nii Eestist kui ka laiast ilmast. Õhtu jooksul tantsitakse palju tuttavaid ja tuttavlikke rahvatantse.

Videomeenutus torupillimängijate musitseerimisest Tartu tantsuklubis 25. septembril 2013. aastal: https://www.youtube.com/watch?v=NGgJuovLcz4

Kõik rahvamuusikasõbrad on teretulnud Tartu tantsuklubisse lustima – nii tantsima, laulma kui ka musitseerima. Vahepeal saavad teisedki kohalolevad muusikud tantsijaid rõõmustada oma pillimänguga.

Pilet 2 eurot; osalemine on tasuta pillimängijatele, lastele ja rahvarõivastes külastajatele. Palume enda heaolu tagamiseks kaasa võtta külakosti ühisele teelauale ja tantsimiseks mugavad vahetusjalanõud.

Järgmised Tartu tantsuklubi toimumisajad hooajal 2015/2016 kell 20.00–24.00 Tiigi seltsimajas (Tiigi 11, Tartu):
10. veebruaril Tartu tantsuklubi: Parmupillid;
24. veebruaril Tartu tantsuklubi: Udmurdi tantsud ja mängud;
9. märtsil Tartu tantsuklubi: Folklooriklubi Maatasa;
23. märtsil Tartu tantsuklubi: Kihnu tantsud;
6. aprillil Tartu tantsuklubi: Hiiu kandled;
20. aprillil Tartu tantsuklubi: Eesti lõõtspillid;
4. mail Tartu tantsuklubi: Ingerimaa kadrillid ja paaristantsud;
18. mail Tartu tantsuklubi: Eesti lõõtspillid.

Tartu tantsuklubi toimumist toetavad SA Tartu Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital ja Eesti Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp.

Lisateave: +372 5560 2102, 

***
See, et torupilli pole parasjagu käepärast, ei ole vähimakski takistuseks loo õppimisel ehk Kulno Malva ja Kaisa Kuslapuu tegutsemas Tartu tantsuklubis 13. märtsil 2013. aastal
Foto: Ruti Kirikmäe