TARTU TANTSUKLUBI: ROOTSI VALSID

7. oktoober 2015
Kell 20 Tiigi Seltsimajas

TARTU TANTSUKLUBI: ROOTSI VALSID

Rootsi valsse õpetavad 7. oktoobril Tiigi Seltsimajas tantsuõpetajad Ave Mets Tartust ja Christer Selin Lundist. Nad mõlemad on tantsinud “palju kilomeetreid rootsi tantse” nagu tavatsevad rootslased tunnustavalt öelda silmapaistvate ja osavate tantsijate kohta.
Õpetatavad rootsi valsid on märgatavalt teistmoodi tantsutunnetusega, lisaks erineva põhisammuga ja tehnikaga kui meile harjumuspärane valss. Mõned on kolmesammuvalsid, mõned aga teistmoodi rütmiga. On nii päri- kui vastupäeva pöörlemist. Tantsuks mängivad H. Elleri nim. Tartu muusikakooli õpilased Elina Kasesalu (viiul), Kert Krüsban (kitarr, eesti lõõtspill), Marje Meensalu (viiul) ja Villem Rent (cajon, tamburiin).

Trippevals tutvumiseks: https://www.youtube.com/watch?v=S75C7pWX1oM

Vahepeal on Tiigi Seltsimaja laval ruumi ka teiste kohalolevate rahvamuusikute jaoks ning mängitakse 19. sajandi teise poole ja 20. sajandi alguse külapidude tantsumuusikat ning tantsitakse tuttavlikke rahvatantse Eestist ja võõrsilt. Tartu tantsuklubisse on musitseerima ja tantsima oodatud kõik rahvamuusikasõbrad, kel on õppimislusti.

Pilet 2 eurot; osalemine on tasuta pillimängijatele, lastele ja rahvarõivastes külastajatele. Palume enda heaolu tagamiseks kaasa võtta külakosti ühisele teelauale ja tantsimiseks mugavad vahetusjalanõud.

Järgmised Tartu tantsuklubi toimumisajad hooajal 2015/2016 kell 20.00–24.00 Tiigi Seltsimajas (Tiigi 11, Tartu):
14. oktoobril Hõimupäevade Tartu tantsuklubi: Mari tantsud,
21. oktoobril Tartu tantsuklubi: Ingerimaa tantsud ja laulumängud,
4. novembril Tartu tantsuklubi: Lahemaa Rahwamuusikud,
18. novembril Tartu tantsuklubi: Lõõtsavägilased,
2. detsembril Tartu tantsuklubi: Mooste Rahvamuusikakooli Pilliklubi,
16. detsembril Tartu tantsuklubi: Kandled,
30. detsembril Tartu tantsuklubi: Eesti lõõtspillid,
13. jaanuaril, 27. jaanuaril, 10. veebruaril, 24. veebruaril, 9. märtsil, 23. märtsil, 6. aprillil, 20. aprillil, 4. mail ja 18. mail.

Tartu tantsuklubi toimumist toetavad SA Tartu Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital ja Eesti Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp.

Lisateave: +372 5560 2102,

Pildil tantsuõpetaja Christer Selin huvilistele balkani tantse õpetamas 10. märtsil 2011,
Rahvatantsuühenduse Balkanfötter arhiivi foto.