TARTU TANTSUKLUBI: TORUPILLID

23. september 2015
Kell 20 Tiigi Seltsimajas

TARTU TANTSUKLUBI: TORUPILLID

Seekord toimub Tartu tantsuklubis torupillide teemaõhtu ja lava on torupillimängijate päralt, kes meelsasti mängivad mitmesugustel pidudel tantsuks ja armastavad ise tantsimist. Mitmed nendest torupillimängijatest innustavad huvilisi tegelema torupillimänguga ja õpetavad huvilistele torupillimängu.
Eesti torupillidel musitseerivad Kaie Mikheim, Kaisa Kuslapuu, Karl-Mart Trolla, Karolin Übner, Kulno Malva, Laura Tammiste ja Ulvi Võsa. Mängitakse 19. sajandi teise poole ja 20. sajandi alguse külapidude tantsumuusikat Eestist ja võõrsilt. Vahepeal on Tiigi seltsimaja laval ruumi ka teiste kohalolevate rahvamuusikute jaoks ja on oodata suuremat koosmusitseerimist.
Videomeenutus torupillimängijate musitseerimisest Tartu tantsuklubis 25. septembril 2013. aastal: https://www.youtube.com/watch?v=NGgJuovLcz4

Tartu tantsuklubisse on musitseerima ja tantsima oodatud kõik rahvamuusikasõbrad, kel on mahti ja lusti. Soovitame tantsuklubisse tulla koos sõpradega või üksinda tulles olla ise kohapeal südikas ja suhtlemisaldis. Palume enda heaolu tagamiseks kaasa võtta külakosti ühisele teelauale ja tantsimiseks mugavad vahetusjalanõud.

Tartu tantsuklubi toimumisajad hooajal 2015/2016 kell 20.00–24.00 Tiigi seltsimajas (Tiigi 11, Tartu):
23. septembril Tartu tantsuklubi: Torupillid;
7. oktoobril Tartu tantsuklubi: Rootsi valsid;
14. oktoobril Tartu tantsuklubi: Mari tantsud;
21. oktoobril Tartu tantsuklubi: Ingerimaa tantsud ja laulumängud;
4. novembril Tartu tantsuklubi: Lahemaa Rahwamuusikud;
18. novembril Tartu tantsuklubi: Lõõtsavägilased,
2. detsembril Tartu tantsuklubi: Mooste Rahvamuusikakooli Pilliklubi;
16. detsembril Tartu tantsuklubi: Kandled,
30. detsembril Tartu tantsuklubi: Eesti lõõtspillid,
13. jaanuaril, 27. jaanuaril, 10. veebruaril, 24. veebruaril, 9. märtsil, 23. märtsil, 6. aprillil, 20. aprillil, 4. mail ja 18. mail.

Pilet 2 eurot; osalemine on tasuta pillimängijatele, lastele ja rahvarõivastes külastajatele.

Tartu tantsuklubi toimumist toetavad SA Tartu Kultuurkapital ja Eesti Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp.

Lisateave: +372 5560 2102,

Fotol vasakult Karolin Übner ja Kaisa Kuslapuu musitseerimas torupillide teemaõhtul Tartu tantsuklubis 13. märtsil 2013, pildistas Ruti Kirikmäe.