V PÄRIMUSMAAILM

1. juuni 2015
Kell 10 Keskpargis

V PÄRIMUSMAAILM

PÄRIMUSMAAILM on osa lastekaitsepäeva festivalist “Jutusta mulle üks lugu”.
PÄRIMUSMAAILMAS saab nautida iseendaks olemise ja koostegemise rõõmu, lustida saab üksi ja mitmekesi koos – lugusid jutustades, lauldes ja tantsides, pillimängu kuulates või seda mängides või hoopis ise pillimängu proovides.

PÄRIMUSMAAILMAS
tegutsevad koos eakaaslastega need Tartu linna lapsed ja koolinoored, kelle kodudes peetakse lugu rahvapärimusest või on nad sellega tutvunud huviringides või õppetegevuse käigus lasteaias ja koolis.
Oskajamad-teadjamad räägivad ja näitavd PÄRIMUSMAAILMA tulnutele omandatut ning edasi lustitakse juba üheskoos.
Laulud-mängud-tantsud on mõnusad nii noortele kui vanadele!

PÄRIMUSMAAILMAS on mitmeid toredaid tegevusi.

Kella 10-ks on mängumurule oodatud kõik kodused ja lasteaias käivad lapsed, sest lastega tulevad lustima Murueide tütred Airi, Krista, Liina ja Reet. Murueit arvas, et selleks ajaks on päike tervitatud ja loomad karja saadetud ning koos piigadega saaks mitmeid vahvaid mänge mängida, laulda ja tantsida.

Kella 11-ks tulevad mängumurule noored muusikud, kaasas rahvapillid – Karl-Mardil torupill, Mari-Liisil parmupill, Martiinal roopill ning Mirjamil kannel ja karmoška. Noored muusikud räägivad pillidest ja pillimeestest põnevaid lugusid ning näitavad ette sammud, mille järgi on kõige parem tantsida.

Keskpäeval liituvad noorte muusikutega liituvad keskpäeval noored jutuvestjad.
Jutte vestavad need Tartu koolide õpilased, kes osalesid jaanuaris ülelinnalisel jutuvestjate päeval ja on valmis ka nüüd oma lugusid kuulajatega jagama. Lugusid on on leitud raamatutest ja saadud ka oma pereliikmetelt.
Jutuvestjad ja jutotoa eestvedaja Marika loodavad, et need elust endast pajatatud lood tuletavad ka kuulajale meelde oma peres juhtunud lugusid ja publikulgi on võimalus oma lugu teiste kõrvale pajatada.

PÄRIMUSMAAILM tähistab tänavu väikest juubelit – Tiigi Seltsimaja eestvedamisel toimub see juba viiendat korda. Viis aastat on aga noorele päris pikk aeg!
PÄRIMUSMAAILMAGA sarnased on suviti TAARALINNA TAADERANT ja talviti TAADERANDI TALISTD.