TARTU TANTSUKLUBI: KREEKA TANTSUD

8. aprill 2015
Kell 20 Tiigi Seltsimajas

TARTU TANTSUKLUBI: KREEKA TANTSUD

Tartu tantsuklubis on huvilistel võimalus õppida kreeka rahvatantse. Musitseerib ja tantse õpetab peamiselt Pärnus tegutsev muusikapedagoog ja tegevmuusik Olavi Kõrre. Kõik rahvamuusikud ja tantsijad, kel on olemas õppimissoov ja tähelepanelikkus, on oodatud Tartu tantsuklubisse aktiivselt osalema. Olavi Kõrre on kindel, et keeruka rütmiga kreeka tantse, mida eestlastele pole emapiimaga kaasa antud, on võimalik selgeks saada, kui ikka väga tahta.

Kreeka muusika vastu hakkas Olavi Kõrre huvi tundma juba eelmise sajandi lõpus ja eelkõige paelus teda omapärase kõlaga näppepill buzuki. Hiljem lisandusid kreeka kultuuri huviskaalale erinevate meetrumitega lood ja laulud, kummalise kõlaga helilaadid, rembetiko ehk kreeka bluus ja muidugi tantsud. Kreeka muusika juures tajus Olavi, kui oluline on osata neid tantse ise tantsida selleks, et paremini tantsuks pilli mängida. Eriti müstiline on tema jaoks tants zeimbekiko, millel on 9/4 meetrum ja palju vabadust ehk improvisatsiooni.
Siinkohal on paslik lisada videoklipp meeleolu loomiseks ja teemaga tutvumiseks.

Mõistlik on enda heaolu tagamiseks kaasa võtta häid tuttavaid, vahetusjalanõud ja miks mitte ka külakosti ühisele teelauale.

Pilet 2 eurot; osalemine on tasuta pillimängijatele, lastele ja rahvarõivastes külastajatele.

Tartu tantsuklubis (Tiigi Seltsimaja, Tiigi 11) hooaja 2014/2015 lõpuni:
22. aprillil kell 20.00 Tartu tantsuklubi: Mandoliinid;
6. mail kell 20.00 Tartu tantsuklubi: Akordionid;
20. mail kell 20.00 Tartu tantsuklubi: Sõpradega suveootuses.

Tartu tantsuklubi_kreeka tantsud_08.04.15.jpg
Foto on Olavi Kõrre erakogust.

Tartu tantsuklubi toimumist toetavad Tartu Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital ja Eesti Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp.

Lisateave: tel +372 5560 2102, e-post