TARTU TANTSUKLUBI: DUODE ÕHTU II

11. märts 2015
Kell 20 Tiigi Seltsimajas

TARTU TANTSUKLUBI: DUODE ÕHTU II

Tartu tantsuklubis leiab aset järgmine duode teemaõhtu. Tiigi seltsimaja (Tiigi 11) laval musitseerivad duo Asso Int ja Martin Müller ning duo Kristi Kool ja Ülle Kool. Õhtu jooksul lauldakse palju tuttavaid lorilaule, tantsulaule ja mängitakse armastatud tantsulugusid, mis kõlasid külapidudel Eestis juba rohkem kui 100 aastat tagasi ja need samad lood on kasutusel nii külapidudel kui ka linnapidudel tänapäevalgi.

Asso Int ja Martin Müller on kaks lustlikku ja tegusat noormeest, keda juba aastaid ühendab lõõtspillimängukirg. Aastate jooksul pidudel koos musitseerides on välja kujunenud ühine repertuaar, mis hõlmab ka nende lõõtsameeste vanaemade laulikutest pärit laule. Lauldakse mitmesugusest armastusest, vallatust noorusajast ja kaunist isamaast. Kahe sõbra pillimängu ja laulu saatel on maha peetud palju pidusid Eestimaal ja neil on olnud esinemisi laias ilmas. Tartu tantsuklubiski on need noormehed tantsijaid rõõmustanud nii oma lõõtspillimänguga kui ka lihtsalt muheda olemisega.
https://www.facebook.com/pages/Asso-Int-ja-Martin-M%C3%BCller/658148180873844?pnref=story

Kristi Kool ja Ülle Kool on lõõtspillimängijad, keda ühendab lisaks sõprusele lähisugulus – tegemist on tütre ja emaga. Nad on pärit perekonnast, kust on sirgunud mitme põlvkonna jagu lõõtspillimängule pühendunud tegelasi ja palju tegevmuusikuid. Lõõtspilli- ja kandlemängija August Laanesaar on vanaisana ja isana olnud Kristile ja Üllele eeskujuks ning huvitekitajaks rahvamuusika vastu. Kristi on oma südameasjaks võtnud vanaisa pillimängu uurimise ja paljud Augusti lõõtsalood on nüüd ka nende naiste repertuaaris – teisisõnu need lood on päritud igas mõttes. Kristi ja Ülle on eesti lõõtspillidel üheskoos musitseerinud pea 5 aastat, kuid rahvamuusikutena on nad tunduvalt staažikamad. Koolidki on sageli Tartu tantsuklubis tantsuks mänginud koos teiste lõõtspillimängijatega.

Kõik rahvamuusikud ja tantsijad, kel on mahti ja lusti, on oodatud Tartu tantsuklubisse aktiivselt osalema. Mõistlik on enda heaolu tagamiseks kaasa võtta häid tuttavaid, vahetusjalanõud ja miks mitte ka külakosti ühisele teelauale.

Pilet 2 eurot; osalemine on tasuta pillimängijatele, lastele ja rahvarõivastes külastajatele.

Tartu tantsuklubis (Tiigi Seltsimaja, Tiigi 11) hooaja 2014/2015 lõpuni:
11. märtsil kell 20.00 Tartu tantsuklubi: Duode õhtu (Asso Int ja Martin Müller; Kristi Kool ja Ülle Kool); 25. märtsil kell 20.00 Tartu tantsuklubi: Duode õhtu (Janne Suits ja Kristi Kool; Kadri Laube ja Marju Varblane);  8. aprillil kell 20.00 Tartu tantsuklubi: Kreeka tantsud;
22. aprillil kell 20.00 Tartu tantsuklubi: Mandoliinid;
6. mail kell 20.00 Tartu tantsuklubi: Akordionid;
20. mail kell 20.00 Tartu tantsuklubi: Sõpradega suveootuses.

Tartu tantsuklubi toimumist toetavad Tartu Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital ja Eesti Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp.

Lisateave: tel +372 5560 2102, e-post

Fotol duod Kristi Kool & Ülle Kool ning Asso Int & Martin Müller, fotomontaaž Valev Laube Design.