XII VILLA PÄEVAD

30. jaanuar 2015–31. jaanuar 2015
Tiigi Seltsimajas

XII VILLA PÄEVAD

XII Villa päevade esmärgiks on nii eesti rahvusliku käsitöö järjepidevuse säilitamine kui selle kaasajastamine.
Tänavu on rõhuasetus just eesti lambavillasest valmistatud esemetel – vähetuntud käsitöö-võtete tutvustamisel, rahvuslikel traditsioonidel disainitud rõivaste tutvustamisel ning villaste esemete hooldamisel.
Kahe päeva jooksul, reedel kell 14–18 ja laupäeval kell 12–16, toimub juba traditsiooniks kujunenud villaste esemete näitus.
Koju kaasa saab osta traditsioonilistele villastele käpikutele-sokkidele lisaks erinevaid rõivaid, peakatteid, ehteid, sisustustekstiili. Pakutav on ainulaadne, valminud kunstniku või käsitöömeistri poolt eheda käsitööna.
Kaasa saab osta ka lamba- ja kitsevilla, villaloori, käsitöövahendid.
Arveldamine toimub sularahas.

Reedel toimuvates õpitubades on võimalik tutvuda erinevate käsitöötehnikatega. Õpitoad on osavõtumaksuga. Osavõtumaks sisaldab materjale ja töövahendeid, mis jäävad igale osalejale.
Kell 14
Arhailine nõeltehnika, juhendab Janne Vaabla
Hind: 10€
Kell 15
Villanukud ja pihuloomad, juhendab Ellen Nukk
Hind: 7€
Kell 16
Arhailine tikand, juhendab Kadri Tomasson
Hind: 7€
Kell 17
Leekrätik, juhendavad Grete Raaperi ja Kairi Soo
Hind: 8€

Laupäeval kell 12 algavas seminaris käsitletakse villaste esemete hooldamist – pesemist, pressimist, parandamist, putukatõrjet jm. Nõuandeid jagab Eesti Rahva Muuseumi konservaator Laili Kuusma.

Kell 14 algab rahvuslikel traditsioonidel disainitud rõivaste demonstratsioon. Igal esitletaval rõival on oma lugu, etnograafiline taust ja inspiratsiooniallikad kaasaegseks teostuseks.
Kommenteerivad Külluslike Etnokudumite loojad Annika Vaalma ja Liina Laaneoja.

Tiigi Seltsimaja koostööpartneriteks on Eesti Põllumajandusmuuseum, Eesti Rahva Muuseum, Koordikamber, Liann Lõngad, Pulloveri pood, Sing Sale Pro Külluslikud etnokudumid, Tartu avaturu käsitöö ja lõngakauplus, Tartu Käsitöökelder, Tartu Käsitööklubi, Tartumaa Käsitöösalong, Tuleloo, Viipsik.

Prii sissepääs, toetavad Tartu Linnavalitsus ja Eesti Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp.