TARTU TANTSUKLUBI: SAKSA TANTSUD

28. jaanuar 2015
Kell 20 Tiigi Seltsimajas

TARTU TANTSUKLUBI: SAKSA TANTSUD

Tartu tantsuklubis tutvustatakse seekord huvilistele kontratantse Põhja-Saksamaalt ja paaristantse Lõuna-Saksamaalt. Pearõhk on Baierimaal laialt levinud Zwiefache variantidel. Zwiefache on tants, kus vastavalt muusikale vahelduvad kaks või enam erinevat tantsusammu ning muusikast tuleb ära kuulda, milline samm parasjagu tuleb. Tantsumuusika võib üsna keeruline ja ebareeglipärane olla ehk tantsijad peavad olema tantsupõrandal alati ärksad ja tähelepanelikud.
Tantse õpetab Ave Mets, kes on pikaajalise ja mitmekülgse tantsukogemusega, mille ta on saanud Saksamaal, Prantsusmaal, Hollandis ja Belgias tantsukursustel osaledes ning tantsuõhtuid külastades. Tantsuõpetaja Ave Mets tunneb sügavat huvi erinevate rahvaste tantsukultuuri ja rahvatantsude vastu ning käeoleval aastal toimuvad folkloorse tantsu õhtud Tartu Maarja koolis, kus huvilised saavad õppida Ave Metsa juhendamisel erinevate rahvaste tantse. Kavas on balkani, iisraeli, armeenia, bretooni, prantsuse, rootsi ja baski tantsud.
Tartu tantsuklubis mängivad tantsuks Elsa Trumm (viiul) ja Kaisa Kuslapuu (karmoška, tinavile, torupill).
Õhtu jooksul tantsitakse lisaks hulgaliselt juba tuttavaid ja tuttavlikke rahvatantse 19. sajandi teisest poolest ja 20. sajandi algusest, mida tavatseti tantsida külapidudel Eestis ja palju kaugemalgi. Seega meelepärast tegevust võiks jaguda paljudele. Teisedki rahvamuusikud, kel on mahti ja lusti, on oodatud Tartu tantsuklubisse musitseerima.
Soovitame enda heaolu tagamiseks kaasa võtta külakosti ühisele teelauale, häid tuttavaid ja toredaid sõpru.
Pilet 2 eurot; osalemine on tasuta pillimängijatele, lastele ja rahvarõivastes külastajatele.
Tartu tantsuklubi järgmised toimumisajad hooajal 2014/2015 kell 20.00–24.00 Tiigi seltsimajas (Tiigi 11): 11. veebruaril, 25. veebruaril, 11. märtsil, 25. märtsil, 8. aprillil, 22. aprillil, 6. mail ja 20. mail.
Tartu tantsuklubi toimumist toetavad Tartu Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital ja Eesti Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp.

Lisateave: tel +372 5560 2102, e-post

Foto Ruti Kirikmäe. Tagaplaanil on musitseerimas Maimu Jõgeda (akordion), Kaisa Kuslapuu (karmoška), Elsa Trumm (viiul) ja Ave Mets (esiplaanil) 26. veebruaril 2014. aastal Tartu tantsuklubis ebareeglipäraseid masurkasid tutvustades.